4 Nisan 2018 Çarşamba

SOKAK PATİLERİ


Otomatik alternatif metin yok.


Bugün Dünya Sokak Hayvanları Günü... Onlar sokakta yaşamaya çalışıyor, çünkü evleri bildikleri yer sokaklar. Çünkü kendi isteklerimiz için doğayı katledip her yere devasa binalar dikerek yaşam alanlarını yok ediyoruz. Yetmiyormuş gibi sokakta istenmiyorlar.

Bir insan düşünün, herşeyin üstünde kendinin var olduğunu zanneden... Bir insan düşünün, kendi bencilliğinde kaybolup kendinden başka bir canlının yaşam hakkı olduğunu kabullenmek istemeyen... Böyle bir insanın yetiştireceği çocuğu düşünün bir de... Bilinçsiz, sevgiden bihaber, oyun diye hayvanlara zarar vermekle eğlenen... Ne çok böyleleri değil mi ?






















Cana zarar vermenin caydırıcı yaptırımları olmazsa biz ne kadar söylersek söyleyelim, içinde sevginin, merhametin, vicdanın zerresi olmayan yaratıklar onlara zarar vermeye devam edecek. Onlara zarar vermek  yasada "kabahat" olarak görüldüğü sürece canavarca hislere kurban olacaklar. Hayvanları KoruMA Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi, hayvanların hakları olduğunun farkına varılması, onlara zarar verenlerin SUÇLU olarak cezalarını çekmeleri gerek. 


su içen sokak kedisi ile ilgili görsel sonucu


Biz hayvanseverler onlara kendi imkanlarımızla su ve mama temin etmeye çalışıyoruz. Ancak bazen kötü insanların tehdidiyle karşılaşabiliyoruz. Kendileri kötü olduğu gibi sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışan insanlara da engel olmayı marifet sanıyorlar. Çünkü yasalar işlemiyor, suçlu cezasını çekmiyor.


















Çocukların ilk öğretmenleri ebeveynleridir. Ne görürse onu uygular çocuk. Çocuklarınıza etrafına zarar vermemeyi öğretirseniz ne insanlara zarar verir, ne hayvanlara, ne de doğaya... Ama sürekli sevgisizlik, nefret aşılanırsa bir çocuğa, onun sevgi dolu bir yetişkin olmasını bekleyemez kimse !



çocuk ve köpek kedi ile ilgili görsel sonucu



Tabi öncelikle ebeveynler bilinçli olmalı, geleceğe iyi bir insan yetiştirmeli. Çünkü kötüler çok fazla zaten.


İnandığımız kitabı okumak, anlamak gerek. Şöyle düşünün, evinize birşey aldığınızda "kullanım kılavuzu" diye bir kitapçık çıkar içinden... İşte inandığımız kitap da hayatımızın kılavuzu. Onu okuyup nasıl yaşamamız gerektiğini öğrenebiliriz. İnsanlara, hayvanlara kötü davranmamayı öğrenebiliriz. O kitapta herşeyin cevabı var. Zaten içinizde vicdan ve merhamet duygusu varsa yaratılan hiçbir canlıya kötü davranma hakkınız olmadığını bilirsiniz.


sokak kedi ve köpekleri ile ilgili görsel sonucu



Hayvanlardan korkuyor olabilirsiniz ama bu, onları yaşadıkları yerlerden özellikle sokaklardan kovacağınız anlamına gelmez. Çünkü köpekler, kediler yıllar önce evcilleştirildi. Şimdilerde ise görmeye tahammül bile edilmiyor. Ne zararları var onların ? Dilinden anlamadığınız için çocuklar korkuyor, yolda yürüyemiyorum gibi bahanelere sığınmak kolay. Onları anlamak için ne yaptınız ? Bilinçsizce yetiştirip sokağa çıkardığınız çocuklarınız onlardan daha tehlikeli ! Çünkü çoğu onlara zarar veriyor bunu da oyun sanıyor ! 


sokak kedi ve köpekleri ile ilgili görsel sonucu




Onları taşla kovalıyorsunuz, sopayla kovalıyorsunuz onlar da yaşadığı alanın ya da kendinin tehlikede olduğunu düşünüp ona göre davranıyor. Yani ısırıyorsa eğer buna bilinçsizliğiniz sebep oluyor. "Isırdı" diyerek hayvanların hapishanesi olan ama bencillerin 5 yıldızlı otel sanarak yolladığı barınaklarda ölümü bekliyor ! Yolunuz hiç bir barınağa düştü mü ? Bir elin başlarını okşaması için nasıl çırpındıklarını, sıcacık bir yuva bulma umuduyla gözlerinize nasıl bakarlar, bilir misiniz ? Bilmezsiniz tabi... 





















Ä°lgili resim



Yapılan araştırmalara göre katiller, tecavüzcüler ilk suçlarını hayvanlar üzerinde denemişler. Yani hayvanlara kötü davranan, onları iten, kovalayan taş atan insanların iyi bir insan olduğu görülemez. Biz insanlar Allahın bize verdiği konuşma yetisi sayesinde ne istediğimizi anlatabiliyoruz. Ya onlar ? Şiddet görmek, tecavüze uğramak, öldürülmek isterler mi ? Hayır ! İnsan kalıbına bürünmüş canavarlar kadar tehlikeli olamaz hayvanlar. Çünkü hiçbir köpeğin tecavüzcü, hiçbir kedinin katil olduğu görülmüş şey değildir.

















Onların tek istediği sevgi... "Yaratılanı severim yaratandan ötürü" demiş Yunus Emre. Biraz sevgi gösterseniz şimdiye kadar yaptığınız şikayetlerin yersiz olduğunu, onların sadece yaşamaya çalıştığını -tıpkı biz insanlar gibi- anlayacaksınız. İçinizde onlara verecek sevginiz yoksa bile zaten zor olan hayatlarını daha da zorlaştırmayın, onları ve onlara yardım etmeye çalışan insanları rahat bırakın yeter...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

ANNESİZ YAVRU KEDİ / KÖPEK BAKIMI

Herhangi bir sebeple annesiz kalan yavru kedi / köpek gördüğünüzde ilk yapacağınız şey yavruları bulunduğu ortamdan ayırmak olmasın. Bir s...